hur man spelar gitarr för nybörjare – 5 viktiga tips du måste veta för att lära sig spela gitarr

Försöker du komma igång med gitarr? Finns det en låt som du vill spela upp eller kanske en som du har skrivit? Kanske du började, gav upp, men nu är redo att verkligen lära sig igen. Oavsett din motivation, nu är det dags att plocka upp gitarren och bli gitarristen du var ämnad att vara. I denna artikel kommer jag dela med fem hemligheter om hur man spelar gitarr för nybörjare.

Tips # 1: Lär känna de grundläggande “öppna” ackord

Jag minns när jag först lärde makt ackord. Jag trodde att de var magisk. Jag gör fortfarande. Genom att hålla ned två eller tre strängar, helt plötsligt alla toner låter automatiskt bra tillsammans. Mitt råd är att börja med relativt enkla E, A, D, C, och G-ackord. Dessa är de ackord som bara kräver två eller tre fingrar. Inte bara är de lätta att lära sig, men de är också är allt som krävs för hundratals klassiska låtar.

Tricket är att träna hålla ett ackord och knäppa den tills du får ett klart ljud. Sedan öva släppa din hand och försök att placera fingrarna igen så snabbt som möjligt. När du har bemästrat några ackord på detta sätt koncentrera sig på omväxlande fram och tillbaka mellan ackorden så smidigt som möjligt. Se till att knäpper gitarr varje gång så att du kan mäta hur bra du gör.

Tips # 2: Lär dig att spela en riktig sång

Jag kan inte betona det här steget nog. Det är viktigt att lära sig känna igen låtar så snart som möjligt. Undvika att gå vilse i övningar eller överlämnanden av “Mary Had A Little Lamb”. Poängen med att lära sig spela gitarr för att faktiskt spela låtar på gitarr. Det finns hundratals låtar som är baserade runt endast två eller tre grundläggande ackord. Learning några igenkännbara låtar tidigt kommer att hålla dig motiverad och stärka ditt självförtroende.

Tips # 3: gitarr skalor verkligen är nödvändigt

Ja, skalor är nödvändiga. I själva verket är de avgörande för din framtida framgång. Du kan jämföra öva skalor till styrketräning och kondition i friidrott. Om idrottare verkligen vill vara deras bästa, måste de tillbringade betydligt mer tid på träning än att spela spelet. Det är samma sak med att spela gitarr. Musikaliska fjäll bildar grunden för nästan all musik. Öva skalor tränar fingrarna fram och tillbaka längs hela halsen på gitarren. Mastering skalor gör det enkelt och lätt att spela rätt toner. Du kommer knappt ens att tänka på det efter ett tag.

Tips # 4: Lär dig att spela utan att titta

Detta är en teknik som verkligen hjälpte mig att flytta mina färdigheter. Jag övar ackord på detta sätt. Jag tränar också plocka noter och komponera hela låtar på detta sätt. Genom att öva utan att titta, lär du muskel minne och fingrarna för att gå där de ska gå på gitarr. Du kommer att utveckla en “känsla” för gitarr på detta sätt. Om du någonsin spela för en publik, kommer du inte har tid att stanna och leta efter rätt finger position. Det viktiga är att träna dina fingrar för att automatiskt gå där de behöver gå.

Tips # 5: Använd en expert

Slutligen, den verkliga nyckeln till att lära sig spela gitarr, för nybörjare speciellt, är att ta hjälp av ett proffs. Du kan välja en privat handledare eller en online video utbildning. Som någonsin sätt du väljer, behöver du en erfaren lärare som hjälper dig att navigera steg-för-steg genom processen av lärande. En bra lärare eller programmet vet vilka utmaningar och fallgropar du kommer att stöta på och vet hur man ska vägleda dig förbi dem.

Min personliga inställning är att investera i en bra online gitarr träningsprogram. Inte bara är det mycket billigare, men du får fortfarande alla fördelar med en personlig handledare. Med en online-lärande program, kommer din “virtuella” instruktör vara tillgängliga när som helst, dag eller natt, för att lära dig. Du kan också påskynda och spola tillbaka en virtuell gitarr lärare. Försök göra det med pay-by-the-timmars instruktör.

Dessa är de viktigaste stegen för att lära sig spela gitarr för nybörjare. Följ dessa tips och du kommer att spela bra gitarr på nolltid. Du kommer att utvecklas snabbare än du trodde var möjligt. Du kommer bli förvånad över hur soonyou kommer att spela gitarr med skicklighet och med lätthet. Dina vänner kommer också att märka och “Wow! Var lärde du dig att spela så där?”

Nu, få spela!