hur många dansare är det på dans auditions

När du gör att steget att besluta att du vill bli en dansare, dans auditions och castings kommer att bli en del av ditt schema. Hur många andra dansare är du sannolikt att vara i konkurrens med och hur bra är dina chanser?

Jo självklart varje audition är annorlunda. I allmänhet en öppen dans audition där vem som helst kan delta kommer att vara mycket livligare än en sluten audition med bara bjuda eller genom en dans agent.

Det skulle vara en mycket noggrann allmänt antagande att säga att det mer önskvärt delen, desto fler dansare finns det sannolikt att vara på audition. Så en audition för att bli en av Janet Jacksons dansare på hennes världsturné är sannolikt att locka flera hundra till tusentals dansare.

Det har varit historier om auditions för mycket välkänd musik artister där människor kö genom natten till audition. Köer spänner precis runt kvarteret och dansarna som bjudit in till audition rummet 100 på en gång. Även då det tar hela dagen att få igenom hela audition och för dem att se alla dansare.

Detta är det yttersta. För mindre delar säga att vara en del av en ensemble i en teaterföreställning är det antagligen kommer att bli en hel del dansare, kanske hundratals, kanske mindre.

Auditions för att gå med en dans byrå när deras böcker är öppna kan också vara väldigt upptagen. Det finns massor av människor som försöker “göra det” i dans och det är inte ovanligt att det finns hundratals till tusentals dansare på öppna agentur auditions. Öppna auditions av någon sort som alltid kommer att vara upptagen.

Nu kommer den andra änden, kan många auditions för mycket stora jobb har bara kanske 20 eller 30 personer audition för rollerna. Vissa producenter och regissörer gjutning föredrar att inte behöva se stora mängder av människor och kan göra sina första skär bara att titta på bilder av dansarna.

Du kommer förmodligen gå en hel auditions där det blir mindre antal människor. Antalet deltar beror också på hur många roller som de är ute efter att fylla. Om de behöver 40 dansare det förmodligen kommer att bli en hel del fler dansare audition än om de behöver 2.

Ibland ordet inte kommer att få ut det snabbt om audition och det kommer inte finnas många människor vänder upp.

Vissa auditions kommer att ha flera omgångar av återbesök och om du är inbjuden till en återuppringning då det kommer naturligtvis att bli färre dansare som de skulle ha skurit många och kommer vara ute efter att ta en närmare titt på dig.

Det finns massor av önskvärda jobb i dans, och där det finns lust blir det dansare.