karriär som ljudtekniker, vad ljudtekniker göra

Karriär som ljudtekniker

Vad gör ljudtekniker göra?

Ljudtekniker används vid installation, design och / eller drift av ljudinspelning eller ljudradio utrustning. Ofta används i inspelningsstudior, ljudtekniker tillämpa dessa kunskaper i inspelning, redigering, mixning och mastering ljud för att skapa den slutliga, färdiga produkten.
Ljudtekniker kan även användas inom områden som film-och tv-ljud produktion, reklam, och mutimedia projekt. En ljudtekniker kommer vanligtvis att utbildas i att använda olika ljud utrustning inklusive mixer konsoler, signalprocessorer, mikrofoner, tapedecks, digitala applikationer och högtalarsystem.
Vad gör en ljudtekniker?

Audio ingenjörer behövs i praktiskt taget varje mediebranschen – oavsett om det är att dubba en tv-show, blanda en film soundtrack, eller bidra till att skapa den senaste hit-CD, ljud-ingenjörer gör överföring och översättning av ljud, atmosfär och musik möjligt. – Så att du hittar en hel del alternativ när det gäller att hitta ett jobb. De är en viktig del av produktionen och tenderar att arbeta i grupp, speciellt på större produktioner som filmer.

För att hantera alla de uppgifter som krävs av dem, liksom den känsliga, högteknologiska utrustning som används för att göra det hela möjligt, måste ljudtekniker får först rätt utbildning från en ljudteknik skolan. Där kommer de att lära sig allt om utrustningen – Patchbays, mixerbord, dynamiska processorer, ljudanslutningar kabel, audio monitorer, mikrofoner och samplers – och hur man blandar och redub ljud till perfektion
Hur mycket ljud ingenjörer får betalt:
En ny medarbetare som just börjat ska förvänta sig som en audioengineer med den genomsnittliga lönen är runt 20.000 /-per månad i astudio.Once du få 1-2 års erfarenhet du kan expectaround 30-40,000 /-per månad. Om du arbetar som afreelancebusiness.in långfilm per film du laddar mellan 20-30 lakper film som slutar i 6 månader till 1-year.It är främst en frilansande verksamhet. Trenden är att studios har shedding heltidsanställda ingenjörer, eftersom konkurrensen har blivit hårdare. Oftare än inte, är ingenjör anställd av bandet, etiketten, eller producenten på en per-projekt basis. Så är det i allmänhet mer lämpligt att tala om någons kurs. Jag ska låta någon annan tala reella tal, men jag vill också tillägga att det inte är vanligt att praktikant som skall betalas för 3-6 månader runt 5-7,000 /-per månad när du precis har börjat. Den inkomst du kan förvänta dig beror egentligen på vilken typ av bransch du befinner dig i, oavsett om det är företag / reklam arbete, indierock, video, etc.

vilka typer av ljud engineering jobb kan jag få?

Under årens lopp har ljudteknik och ljudteknik kommer att hänvisa till två helt olika karriärvägar inom audio-industrin. Ljudtekniker på produktionssidan av industrins arbete i ljud rum, blandning, dubbning, och skapa ljudeffekter och fina detaljer som skapar en minnesvärd film eller CD. Ljudtekniker på tech sidan, under tiden arbetet med produktion och skötsel av ljudutrustning som gör ljudproduktion och inspelning möjlig. Men majoriteten av tiden termen “ljudtekniker” avser den förstnämnda inte det senare, och det är därför ljudteknik skolor i första hand fokusera på att lära eleverna hur man skapar bästa ljudspår möjliga.

Att bli en ljudtekniker
Skaffa en ljudteknik examen (från en ackrediterad institution) är det bästa första steget att få ett jobb, eller starta en karriär inom ljudteknik. Formell utbildning vanligen erhålls från en Ingenjörshögskolan, är några av dessa listas här.
0,1 FTII
2.srftii
3.craft.