-Mirakel– en viral hit och ett radikalt avsteg för en topp horrorcore rapgruppen

För mycket av sin karriär, fokuserad Detroit horrorcore rap duon Insane Clown Posse sina album på ett berättande båge som beskriver vad de dubbade “Dark Carnival.” Under loppet av sex album, använde gruppen ett starkt metaforisk stil horrorcore rap att berätta historien om en mystisk underjorden där onda själar väntade att dömas.

Serien avslutades slutligen i 2004, med albumet Hell Pit, och en stor överraskning. Trots deras horrorcore rap ljud, visade det sig Insane Clown Posse ville fansens själar frälsta.

En uppmaning till evig frälsning chockade både fans och kritiker som tidigare enbart fokuserat på horrorcore rap aspekterna av Insane Clown Posse musik. Men i sitt sammanhang av Insane Clown Posse själv, gjorde det vettigt – Violent J förklarade att chocken och humor av horrorcore rap användes för att få folk att uppmärksamma.

Men med den historien och de tidigare horrorcore elementen rap mer eller mindre ingåtts, vad skulle Insane Clown Posse gör på sin nästa album? Följande skiva är 2007 Stormen, tog en helt annan please, hoppa mesta av den gamla horrorcore rap ljud till förmån för vissa mer lättsamma låtar.

Men 2009 års Bang! Pow! Boom! skulle överraska ännu mer. Insane Clown Posse meddelade att det var att ta upp de mörka Carnival teman igen, denna gång med varje album, vilket motsvarar ett “nytt däck” med Joker kort.

En hel del av det här albumet innehöll några gamla horrocore låtar rap stil, med titlar som “Jag hittade en kropp” och “Imma Kill U.” Ändå var den största shocker på skivan “mirakel” av Insane Clown Posse för att avvika helt från dessa teman. “Mirakel” av Insane Clown Posse var ingen piece of horrorcore rap. Istället var det en hyllning till de små underverk i vardagen.

Videon till “mirakel” av Insane Clown Posse, med sina datoranimerade specialeffekter, gick snabbt viral. Detta draghjälp av det faktum att många tog texterna för “mirakel” av Insane Clown Posse ur sitt sammanhang. Speciellt citeras ofta var Shaggy 2 Dope linje, “F *** ing magneter, hur fungerar de?”

Att fokusera på bara det skulle vara att ignorera det verkliga budskapet av “mirakel” av Insane Clown Posse. Magneterna linje var bara ett exempel, förklarade Violent J i flera intervjuer.

Poängen med “mirakel” av Insane Clown Posse var inte att vissa företeelser inte har förklaringar, var det som om hela livet är ett mirakel, och du bör uppskatta de små saker varje dag. Det är en känsla som har uttryckts ofta i musik, men “Miracles” av Insane Clown Posse förtjänar beröm för att få ut budskapet på ett sätt som fick miljontals människor som pratar.