skapa musik och beats genom livets sång

Slagverk är den äldsta formen av musik som människan känner till. Från den urtida slaget i det mänskliga hjärtat till de arkaiska trummor djurhud av våra förfäder, väcker den ursprungliga rytmen av trumman något forntida inom våra själar som kan uppmana oss på att dansa, räffla, eller psyke oss upp för att utföra extraordinära bedrifter.

Den mest arkaiska användningen av rytm var att skicka våra förfäder i trance för att anskaffa en vision eller nå ett tillstånd av poetisk flöde att recitera berättelser om tribal lore och berättelser om livet och att kommunicera över långa avstånd mellan stammarna. Inte mycket har förändrats genom tiderna. Även beats nu hörde bakom mer moderna och komplicerade instrument och täckt med Sonic produktion kvaliteter från inspelningsstudior de har fortfarande kvar samma grundläggande egenskaper och tjänar samma grundläggande funktioner, att sätta oss in i en trance och uppnå ett poetiskt flöde och att kommunicera över långa avstånd. Den poetiska flödet sker nu i form av rap eller sång och berättelser om livet och “tribal lore” forma texterna. Långväga kommunikation innebär att skicka CD: s över hela världen. Men på hjärtat i saken är det fortfarande samma som det var i djungeln.

Så hur kan du använda denna information för att skapa beats av dina egna?

Tja tänk på det grundläggande faktum att takten används för att skapa en stämning och känsla hos lyssnaren som ska förmedla känslan av musikerna. Konsten att slagverk är konsten att manipulera tiden. Rytmen i livet är en kraftfull beat! I princip vad du försöker kommunicera via ett beat är små bitar av överförd liv. Som sådan måste du fånga livet inom dig så att du kan överföra det ut genom din musik. Det enda sättet att göra detta är att gå ut! Upplev livet! Skaffa dig i så många verkliga situationer som du kan. Notera hur du känner, observera misshandeln av ditt hjärta när du är upphetsad, när du är ledsen, när du är rädd, när du är avslappnad, och när du är nöjd.

Stora musiker har förmågan att skapa dessa samma känslor i sina lyssnare genom sin musik. Ta din tid! Som slagverkare du bildar ryggraden av låten. Som sådan är den själ som du lägger i din takt kommer att stråla genom hela låten. Om samma vibe flödar genom alla musiker musiken kommer ut flyter naturligt. Om det finns olikartade sammandrabbningar i ego genom hela bandet kanske det är dags att omgruppera. Starkt motsatta känslor är som att skapa konflikt inom musiken. Även om det ibland denna konflikt är grunden för den största musiken! I grund och botten den sundaste råd är att sätta själ och liv i dina beats. Dessa aspekter utstråla universellt hela musiken i människors hjärtan oavsett vad din nivå av teknikalitet är.