utsikterna för radio gradvis förskjutning mot internet

Under de senaste fem åren har det skett en långsam förskjutning i radio som har dragit radio kunder till internet för sina radio vill. Vi är nu i en tid präglad av teknik där människor inte köper CD är något mer de hämta dem av I-Tunes och nya webb-baserade plattformar. De lyssnar inte på walkmans eller CD-spelare som de ställa in en iPod eller bärbar MP3-spelare. Nu individer lyssnar på mer Internet och satellit-radio och så småningom trimma in för att en mindre mängd FM-radio. Denna marknad swing har producerat surr att tvinga bil stereo tillverkare race att komma ut med den initiala internet utrustad radio bilstereo. Det har också berättelser skyhöga kring att Apple kommer att släppa en iPod med funktioner internetradio. Med allt detta händer det leder mig att bedöma att FM-radion kommer att visa sig vara ett minne blott när internetradio glider in som radion i framtiden. Satellite radio kommer att behöva ändra sitt företag modell också. Internetradio erbjuder samma stil programmering med fler alternativ och är gratis för en begränsad mängd användning per månad i de flesta fall. Det kombinerat med färdiga internetradio bilstereo och iPods kommer att producera en ny våg av bekymmer för satellitradio.

Varför internetradio? varför vid denna tidpunkt?
Under de senaste fem åren har allt fler individer har uppgraderat från uppringd Internet-tjänster till bredband eller kabel tjänster. Nu över 85% av de människor som har tillgång till nätet, åt den från någon mod av höghastighetsinternet. Denna plattform har skapat möjligheten för din genomsnittliga dagliga internet kunden att strömma media på nätet. Fler och fler människor vänder sig till internet för sina media önskningar från nyheter till musik. Med denna lyxen av tillgång, har internetradio har producerat stora framsteg i radio arenan. Bara en kort tid sedan internetradio har fått en förstärkning av förmågan hos slutanvändare för att ladda ner program för både iPhone och Blackberry som tillåter kunden att lyssna på internetradio via sin mobiltelefon. Framsteg som denna producerar exklusiva möjligheter för Internet-radio-plattform. Just nu finns det bara tre huvudkonkurrenter på internetradio marknaden med en fjärde konkurrent lanserar i januari 2010. Du har för närvarande svagare radio, I heart radio och Pandora radio. Dessa tre företag står för 85% av lyssnaren bas i internetradio. Mindblowin.com är inställd på att starta i januari 2010 och ser ut att satsa sin fordran på internetradio marknaden med en exklusiv modell och interaktiv plattform. Mindblowin.com kommer också erbjuda iPhone och Blackberry applikationer när den lanseras. De arbetar också med artister för att skapa en stor lansering händelse som bara kan ses genom att logga in på mindblowin.com. Det har också varit skvaller att sända denna händelse live över Iphone och plattformar Blackberry. Nästa år skulle visa sig vara en tilltalande år för internetradio vi har många spännande saker att titta vidare på.