Varför läsa trumma musik – vägledning för de yngsta trummisar del 2

När du lär dig att spela trummor, kommer det att finnas många tillfällen då vi kommer att ta en övning som vi har lärt oss i det förflutna och lägga något nytt till den, vilket skapar en ny övning för att spela. Med andra ord, vi lägger hela tiden nya saker att lära sig och spela att bygga vidare på det vi har spelat tidigare. På grund av detta är det oerhört viktigt att du kommer ihåg varje övning som du någonsin har lärt. Du spelar inte något riktigt några gånger och sedan överväga det gjort och helt spola ur ditt minne. Du måste ringa upp denna övning i ditt minne i framtiden för att bygga vidare på det för att skapa något nytt, så du måste hålla fast vid det. Såvida du inte råkar ha ett extra minne, kommer detta att bli en svår uppgift.

När du vet hur man läser musik, kommer du att ha en bättre chans att påminna om en övning eftersom du har inte bara minnet av hur det ska låta, men du kommer också att ha ett minne av hur det såg ut när det var skrivet ut. Dessutom, om du vet hur man läser musik och din lärare vill påminna er om något som du har spelat tidigare, han behöver bara skriva ut det för dig att friska upp minnet. Jag gör det hela tiden med mina elever. Jag ska skriva ut något som jag vet att de redan vet hur man spelar, men har inte spelat på ett tag. De kommer att titta på det i två sekunder och omedelbart komma ihåg det och spela det perfekt. Jag kan då ta övningen som det står skrivet i notation och tillsätt några anteckningar för att skapa något helt nytt att spela. Det är inte som eleverna lär sig något nytt från början. Istället ska de Återinlärning något de redan visste och lägga till det utan att slösa tid på att försöka lära om något de redan vet. Utan att veta hur man läser, skulle eleverna har att förlita sig på deras minne enbart för att plocka upp där de slutade.

Att veta hur man läser musik kommer också att du kan lära dig nya rutiner från trumma böcker och tidskrifter. Du kommer att kunna öppna någon trumma bok eller titta på något skriftligt exempel på en trumma tidningen och omedelbart plocka upp något nytt att arbeta med. Denna förmåga gör att du kan avsevärt lägga till din trumma ordförråd. Du kan se en transkription av en populär låt i ett trummagasin som du skulle vilja lära dig, och om du vet hur man läser, kan du komma igång med det genast.

Om du vet hur man läser musik, kan du vara på din skola band. Kanske du har inget intresse av att vara i skolan bandet eftersom du tycker det är töntigt. Det är bra, men anser att detta: Jag var i varenda en av mina skolans band, och jag är den coolaste killen i världen. Allvarligt, jag är helt övertygad om att fullfölja varje musikalisk upplevelse du kan. Varje musikalisk upplevelse som jag har haft i mitt pedagogisk utbildning har starkt bidragit till min totala musikalitet, speciellt att arbeta med en ledare. Om du kan lära dig att titta på en ledare, titta på din musik, och spela upp dina delar alla på samma gång, kommer att spela en trumset vara mycket lättare. Du kan också få vänner i bandet. Jag hade några stora gånger med några riktigt roliga människor i min skola band. Och du kan göra vänner av motsatt kön som blir mer än bara vänner, om ni vet vad jag menar.