vibrationerna av en stämgaffel

Medan stämgaffeln kanske inte riktigt betraktas som ett instrument, är det en stor hjälp att hålla instrumenten i samklang. Denna enkla tuning verktyg har funnits under en ganska lång tid och har använts för att ställa bara om någon typ av instrument. Det är en akustisk resonator som kommer att vibrera vid en viss tonhöjd. Denna stigning är vad musiker kommer att jämföra med en anteckning på sina instrument för att testa om instrumentet är i samklang eller inte. Den stämgaffel har fått sitt namn från sin form, eftersom det är en metallstång som delar sig i en U-form, det är denna form som gör att de vibrationer höras efter det att instrumentet är utstansad mot något.

Stämgafflar finns i många olika storlekar. De olika storlekar eller olika längder av utsprången kommer att skapa en unik tonhöjd. Större stämgafflar avger en lägre tonhöjd medan de mindre stämgafflar avger en högre tonhöjd. Första uppfanns 1711 av John Shore, är det en av de typiska sätt att en person kan hålla sina instrument i samklang, men elektroniska tuners är att föredra av många människor idag.

Människor som inte är bekant med användning av stämgafflar kan finna att när den träffar en stämgaffel mot något, kommer de att upptäcka att de inte kan ha en lätt tid att höra ljudet. De som känner till stämgafflar är väl medvetna om att för att höra planen, kommer stämgaffeln ibland måste pressas mot en yta, som en bordsskiva, i syfte att förstärka ljudet så att personen kan höra det tillräckligt bra för att göra en jämförelse.

Man kan säga att en nackdel i stämgaffeln är att en storlek bara kommer att göra en delning, vilket innebär att de skulle behöva köpa ett antal stämgafflar för att göra olika tonhöjd. Samtidigt köper en stämgaffel brukar räcka för en erfaren musiker kan vissa föredrar att ha mer än en för ett antal skäl. Stämgafflar kan vara dyrt, men det finns en chans att man skulle kunna hitta en äldre från en butik som säljer instrument.

I slutändan är det dock förmodligen bäst att köpa dem nya. Om du köper en stämgaffel nytt är inte ett alternativ, då kan man titta på att köpa en stämapparat. Man skulle kunna tro att dessa kan vara ganska dyrt, men sanningen är att de är relativt billiga och kan justeras för att visa när olika tonlägen drabbas. I själva verket är elektroniska tuners blir allt mer populärt hela tiden eftersom de är lätta att använda och man behöver inte förlita sig så mycket på ett öra för att beräkna om man har träffat rätt not eller not.

Många musiker, dock kommer att föredra att icke-elektroniska sätt att stämma instrumentet används eftersom det lär musikern att bli bekant med vad som låter rätt och vad som inte. Elektroniska tuners tar avstånd från detta och fresta musiker att förlita sig för mycket på det för att få de rätta tonerna.