Arctic Monkeys ung och framgångsrik

De fyra-piece indie rock / post-punk revival band från High Green, en förort till Sheffield, ökade England Arctic Monkeys till berömmelse under 2006. Deras två singlar, jag slår vad du ser bra ut på dansgolvet och när solen går ner, gick både direkt till nummer ett på den brittiska singellistan. Bildades 2002, består bandet idag av fyra 19-åriga tonåringar. Låt oss göra en kort genomgång av deras framgång.

Till skillnad från många av sina samtida, som var marknadsfört utsträckning av skivbolagen, uppnådde Arctic Monkeys sin framgång genom fan-gjorda demoband och online fildelning, med fans sjunger tillsammans på spelningar av låtar som aldrig hade officiellt släppt. I sin intervju med en brittisk tidskrift ägare av Sister Ray musikaffär i London Phil Burton noterade att under hösten 2005 de grusades viljan samtal från fans av Arctic Monkeys, ivriga att men deras enda Fake Tales of San Francisco. Även bandet kvar i skuggan, var så många som 50 personer är registrerade ringer varje dag frågar sin singel. Framgången verkar överväldigande, även för Madonna.

På sina 2005 konserter, är bandet bättre känd för sin allsång naturen och fläkt deltagande än för överdrivna ljuseffekter, pyrotekniska eller andra effekter. Fans ofta gå in med hela introt till när solen går ner oftast sjungs av publiken. [14] Dock har deras något sparsamma visar ibland kritiserats av recensenter. Så småningom, undertecknade bandet till oberoende Domino skivbolag Records, släpper sitt första album Oavsett People Say I Am, Det är vad jag inte, som listades som nummer ett och slog rekordet för den största första veckan försäljning av ett debutalbum i Storbritannien historia.

Oavsett People Say I Am, det är vad jag inte blev den snabbast säljande debutalbumet i brittiska sjökortet historia, sålde 363.735 exemplar under den första veckan. Men Arctic Monkeys sträva efter större framgång. De hävdar att de kan göra det. Musikkritiker tror Arctic Monkeys är precis på väg att orsaka en musik revolution.