bollywood låtar som gjorde historia

Vi vet alla hur viktig musiken är i Bollywood filmer. Alla Hindi filmer strävar efter att ha goda själfulla musikaliska spår. Dessutom, om musiken blir populärt, resulterar det i goda inkomster för filmen. Det kommer inte vara en överdrift om vi säger, musik är livet raden av indisk film. Det finns flera filmer som skryter med enastående musik. På lång historia av indiska filmen låtar, har många låtar varit chartbusters. Dessa låtar har stannat i minnet hos allmänheten, även efter alla dessa år.

En av de första stora hitlåten var “Huvud Ban Ke Pancchi” på 1930-talet sjöngs av Ashok Kumar. Därefter flera musikaler kom och var och en av dem lämnade ett märke i lyssnarnas hjärtan. En av de andra stora hit var “Aayega, Aayega Aanewala” från filmen “Mahal”. Det var på toppen av listorna på 1940-talet. Därefter var det en träff efter den andra. Låtar som “Awara Hoon”, “Bol Radha Bol”, “Jaane kyaa tuune kahii” från Pyaasa etc hade publiken på fötter. Som indiska musiker började experimentera med olika nya musik och instrument, började fler och fler innerliga låtar för att göra vågor. Låtarna som dröjde kvar i allmänhetens minne var, “Ai blotta pyaare vatan” från Kabuliwala,
“Ab Ke Baras bhej bhaiya ko Babul” från Bandini,
“Phuulon ke ringde se” från Prem Pujari,
“Chandan saa Badan, Chanchal chitavan” från Saraswati Chandra,
“Man re, tu kaahe na dheer dhare” från Chitralekha,
“Tere bara sapne ab ek ringde Hain” från Guide,
“Din dhal jaaye, hai Raat na jaaye” från Guide,
“Kuch att logga kahenge inloggning ka Kaam hai kehna” från Amar Prem,
“Betala Kia Toh Drna Kya” från Mughal-e-Azam för att nämna några.

Andra populära låtarna i senaste årtiondena som gjorde historia på grundval av ren massa överklagande och minns värde är,
“Papa kahte Hain” från qayamat SE qayamat tak,
“Tujhe dekha toh ye jana Sanam” från Dilwale dulhania le jayenge,
“Chaiyya Chaiyya” från Dil Se och “Kuch Kuch Hota Hai” från filmen Kuch Kuch Hota Hai. Dessa låtar är bara några droppar i det stora havet av populära Bollywood-film sånger.