en titt in i idol säsong 3 och andra idol säsonger “kontroverser

Under de första dagarna av 2002, var de enda människor som någonsin hade hört talas om American Idol de många tv-chefer som hade beslutat att den här föreställningen inte hade någon framtid. Kan ni föreställa er hur det skulle vara att vara en av de tv-chefer som hade beslutat att ta ett pass på American Idol? Wow! Det skulle bita.

American Idol är värd och domare stjärna var kända i vissa kretsar, men bara Paula Abdul hade varit ett känt namn i hela världen. Banan för Paula Abdul Idol deltagande i juryn har sina rötter i sångarens karriär. Hon hade börjat sin dans och koreografi karriär 1983 – som var det år då Abdul vann en plats på Los Angeles Lakers hejarklacken. Inom några veckor att ta den positionen, gjordes hon huvudet koreograf för truppen. Ett år senare började hon koreografera musikvideor, och som så småningom ledde till hennes plats som en popmusik ikonen. Den Paula Abdul Idol stjärnan domare beteckning var en av de vanliga följderna av hennes bakgrund.

Luftats av Fox Broadcasting Company, American Idol infördes som en sommar ersättare tv-show i juni 2002. Även Fox hade tillräcklig tro på programmet för att ge den samtalstid, det uppenbarligen inte har höga förhoppningar på den här musiken talangjakt. Showen introducerades till sommaren lineup med väldigt lite reklam och fanfar.

Word-of-mouth lanserade Idol betyg i himlen. Genom finalen av säsong 1, i september 2002, hade 50 miljoner tittare stämda att se Kelly Clarkson vinna ett skivkontrakt. Clarksons första singel uppsättningen ett rekord för den snabbaste klättringen uppför Billboardlistan flyttar från # 52 till # 1 på bara en vecka. Hennes första album “Tacksamma” mötte kommersiell framgång i Nordamerika, men fick inte mycket dragkraft någon annanstans. Clarksons andra album “Breakaway” blev en global succé och tjänade två Grammy Awards 2006.

Finalen episoden av säsong 2 präglades av kontroverser när Ruben Studdard blev segrare över Clay Aiken med färre än 130.000 röster avgivits 24 miljoner röster. En del av Idol fenomen är att allmänheten uppmanas att rösta på den person de tycker ska bli nästa Idol. Under finalen av säsong 2, bröt telefon kommunikationssystem under onormalt hög belastning av telefonsamtal.

Med 65 miljoner röster, vann Fantasia Barrino, senare känd som just Fantasia, Idol Season 3. Idol Säsong 3 kunde inte undvika den kontrovers som säsong 2 förs upp till ytan. Många människor började att öppet ifrågasätta valprocessen. Klagomål sändes i offentliga forum tyder på att människor som borde ha drivits framåt under Idol Season 3 röstades av showen, och att människor som borde ha skurits tidigt gick på att delta i senare omgångar. Jennifer Hudson var en som skars tidigt i processen, men hon fortsatte att uppträda i spelfilm och musikaliska Dreamgirls, vinna Hudson en Golden Globe och få henne en Oscar-nominering för bästa kvinnliga biroll. Den Dreamgirls soundtrack innehöll också en låt framförd av Hudson, och soundtracket nådde # 1 på Billboard Top 200 albumlistan.

Säsong 4 hjälpte till att starta countrysångare Carrie Underwood och rekordförsäljning. Underwood debutalbum “Vissa Hearts” nådde # 2 på Billboardlistan och har sålt mer än fem miljoner exemplar hittills. Säsong 4 skakades av Corey Clark, en tävlande från säsong 1, som hävdade ett förhållande med Paula Abdul Idol domare, medan han fortfarande var en tävlande på showen. Fox Entertainment avslutat en utredning och beslutade att anklagelserna inte förtjänade uppsägning av Paula Abdul Idol domare ställning.

Med 63,5 miljoner röster avgavs i sista show av säsong 5. Taylor Hicks tog de bästa utmärkelser. Säsong 5 var inte utan sina egna kontroverser, även om de var milt i jämförelse med kontroverser av Idol Season 3.

När säsong 6 håller på att starta, har Crystal Entertainment släppt en DVD med titeln “American Idol Obehörig.” Obehörig är en bakom kulisserna-titt på American Idol tävlingen, som delar bra, dåligt och fult av processen Idol produktionen.

Inom deras DVD, Crystal Entertainment genomfördes djupintervjuer med tidigare Idol tävlande och fick expertkommentarer från Hollywood och pop insiders musik.

American Idol Obehörig är bäst sett bland vänner och familj. Det kommer bokstavligen generera timmar av underhållande konversation och diskussion bland dem som har chansen att se den tillsammans.