populär teen musik i dagsläget

Musik spelar en stor roll i en tonårings liv. Det banar väg för dem att uttrycka sina känslor och sig själva. Tonåringar lyssna på populära låtar från olika typer av musik minst fyra till fem timmar per dag. I verkligheten tonåringar över hela världen älskar att lyssna på schlagers och ägnas åt kända artister och musikaliska genre som r & b, pop och rock. Modern rock och pop är några av de typer av musik de flesta tonåringar lyssnar på. Tonåringar hitta dessa typer av musik ändra sitt humör, möblera sin slang, råda på deras samtal och göra en stämning i sociala sammanhang.

MP3, CD-spelare, iPods och Internet behålla tonåringar anslutna till sina favoritartister och musik för det mesta. Tonåringar är mycket selektivt välja musik. Denna sort och selektivitet är avgörande för tonåringar eftersom det utgör den symboliska miljön av genrer och preferenser är kopplade till enskilda eller grupper identitet elementet. Därför tonåringar väljer sina låtar efter vad musikstil de föredrar. På något sätt återspeglar det som de är.

“… Det speglar vår personlighet och det är en anledning till att vi är vänner, eftersom vi gillar samma kinda grejer.”

“Vi vill inte vara som alla andra på gatorna idag. Vi gillar att vara individuell. Vi beundrar stjärnorna av Hip Hop ”

En känsla av individualitet är bara uppnås genom att först känna din känsla av plats – förstå vem du är när det gäller dina relationer med andra och gemensamma prenumerationer på stilar, värderingar, attityder, gillar och beteendemönster. Det finns inget nytt i detta, och det är inte på något sätt specifikt till ungdomar vi har alla utvecklat våra personliga identiteter på detta sätt.

Uppenbarligen personlighet egenskaper är förknippade med ungdomarnas preferenser för de olika ämnena i teen-age-musik. Vid ungefär i åldrarna 14 eller 15, frågor som personliga utseende och klädstil blir mer betydelsefull och det är i detta skede som en önskan att förknippas med en viss genre av musik är uppenbar.

Föreliggande studie syftar dessutom till att utveckla ett beroende variabel genom vilka ungdomar faktiska preferenser eller olika teman musik kan mätas kvantitativt, så att ungdomars musiksmak kan jämföras i termer av variabler såsom inbördes relationer, föräldrakontroll och gymnasiet fritidsaktiviteter .