spela piano – del 2

Spjället av pianot är det enda sättet att stoppa strängens vibrationer, som annars skulle fortsätta, längre än vad som önskas. I fiolspel, tar samma stopp i tonen plats när spelaren slutar att dra bågen över strängarna.

Bibehållande av tonen, i fallet med piano, beror bara negativt på effekten av spjället. Positivt, det beror på vibrationer i strängar, assisterade och förstärks av den stora yta bollplank, över vilka de sträcks.

Nyckeln, så länge den hålls ned av fingret, utövar ett visst inflytande på spjället, och fingret kan därför anses ha några smärre extra motstånd erbjudits av vikten av spjället. Om detta motstånd var stor nog för att uppfattas av fingret och samtidigt hålla ned tangenten, skulle vissa extra kraft för att krävas för att motverka den, men som vikten av handen och armen är mer än tillräcklig för att motstå vikten av spjället, tillsattes till det av de viktigaste, är ingen extra tryck på piano nyckel behövs för att hålla spjället bort från strängen.

Den håller på att handen håller på nyckeln efter push, inte borde ha ytterligare tryck till, eftersom detta efter påtryckningar förstör glapp eller elasticiteten i musklerna, och gör ingen skillnad på spjället mekanism än den lättaste och lösaste beröring .

Fingret Arbetet består av två delar, nämligen push, för att åstadkomma en hammare slå strängen, och Hold, som krävs för att förhindra att spjället från att stoppa tonen. Den impuls som används i att leverera push bör alltid vara av tillfällig varaktighet, eftersom det arbete som utförs av den, nämligen, är hammaren slår ögonblickligen åstadkommit.

Den hastighet som används i att leverera detta tryck varierar, beroende på om ett högt eller mjuk ton önskas. Puffen borde aldrig vara tillsammans med någon känsla av stammen i handen eller armen, men högljudda tonen, eller lång fortsatte den sekvens som ska spelas, kan vara. Om en ansträngd känsla åtfölja det, har push därefter gjorts felaktig som en riktig impuls, strängt taget, alltför kortlivad en åtgärd för att efterlämna muskulär utmattning.

Det andra elementet i fingret arbetet är lastrummet. Detta, i brist på ett bättre ord, måste tas för att betyda att hålla ned tangenten av fingret efter tryck. Den består av någon impuls, eller tryck, eller grepp, eller något annat som kan innebära våld utgifter styrka. Det skall bestå endast av den mest studerade inaktivitet av arm och hand, och är därmed motsatsen till push.

Klamrar sig fast tätt till nyckeln efter att fingret är nere gör störst skada på handen, och är ett exempel på piano av den överflödiga energin som utför ingenting konstnärligt. Lastrummet måste skiljas helt från varje idé medför stelhet hand eller arm.

Om pianostudent kommer att ägna lite tid att lära sig och behärska denna viktiga piano teknik, då han eller hon kommer att göra att spela piano ser lätt, och det är en färdighet i sig.