är det sant att jag bara behöver veta tre gitarrackord

Detta är en mycket vanlig fråga bland början gitarrister. Ofta är dessa nya aktörer ser tjocka böcker gitarr ackord eller en av dessa affischer ackord diagram med till synes hundratals ackorddiagram, och de blir överväldigade. Men gissa vad? Det är sant. Allt du egentligen behöver veta är 3 ackord. Låt oss ta reda på vilka och varför.

När låtarna är skrivna, de är skrivna på något som kallas en nyckel. En nyckel representeras av en bokstav på den musikaliska skalan, t.ex. tonarten D, eller tonarten G. Inom nyckeln, och därmed sången, det finns tre huvudsakliga ackord. Dessa är de ackord du behöver veta. Om du vill knäpper din gitarr och sjunga tillsammans med dina favoritlåtar, är allt du behöver göra är att ta reda på dessa primära ackord.

Vad kommer du då göra är att lyssna på låten och spela dessa tre ackord tillsammans med Song. Du kommer mycket snart att räkna ut ordern. Det är ännu bättre om du har låten ackord framför dig. Bara gå online och leta efter flikar eller ackord för sången. Ofta kommer du att se sångtexter med ackord över vissa ord i texterna. Detta visar var du kommer att förändras från att spela ett ackord till nästa. (De ackord, som nycklar, representeras av bokstäverna i den musikaliska skalan, t.ex. A eller F) Från och med nu, är allt du behöver göra räkna ut klinkar mönstret av låten.

Vid det här laget är du förmodligen tänker, Vänta, låtar är skrivna i olika tonarter, jag då måste veta de primära ackorden för varje nyckel, rätt? Detta är en mycket intelligent fråga. Svaret, men det är ingen. Vad vi kommer att titta på nu är hur man hittar de primära ackorden för en nyckel. Då ska jag visa dig hur att införliva dessa ackord till valfri tangent.

Denna punkt illustreras bäst med ett exempel. Kom ihåg att det finns tre huvudsakliga ackord till en nyckel. Vi kommer att använda nyckeln i D i detta exempel. De tre primära ackorden i denna nyckel är D, A och G. Hur vet jag detta? Jag använde en enkel formel som fungerar för någon tangent. Vad du gör är att lista ut de stora musikaliska noter (A, B, C, D, E, F, G) börjar med den viktigaste brev. I detta fall är det D, E, F, G, A, B, C. Formeln är 1, 4, 5. Börja med D som 1 då räknas till de fjärde och femte skrivelser. Så du har D, G och A som de tre primära ackord. Denna process fungerar för varje tangent.

Anta att du bara lära sig dessa tre ackord och du hittar en låt med den primära ackorden F, C och G. Vilken knapp är det här? Låt oss använda processen ovan för att ta reda på. Väl F och G följer varandra i alfabetet, så de är uppenbarligen de fjärde och femte bokstäverna. Därför är C den första bokstaven och nyckeln. Nu, hur gör du, som bara känner D, G och A ackord, spela en låt i tonarten C? Enkel. Transponera ackorden med hjälp av formeln. I tonarten C, den 1, 4, ger 5 formel C, F och G. I tonarten D, den 1, 4, ger 5 formel D, G och A. Så i stället för C, lek D . I stället för F, lek G. I stället för G, spela A. Sedan bara knäpper med till låten.

Det häftiga är att du kan göra detta för varje ackord i nyckeln. När du ser ackorden annorlunda från de du känner, helt enkelt införliva dem till de tre ackord du vet. Naturligtvis, ju fler ackord du vet, desto bättre och mer mångsidig gitarrist du kommer att bli. Du bör göra en ansträngning för att lära sig och använda så många ackord som möjligt. Men knäpper tillsammans med bara om någon låt, behöver du bara veta tre ackord.