gitarr effekter pedaler vs rackmonterad processorer

Om du spelar elgitarr eller även om du är bara ett fan, har du säkert frågat dig själv hur din favoritartist blir “att ljudet” på en av dina favoritlåtar.
Det är en svindlande mängd gitarr effekter processorer tillgängliga dessa dagar och hitta rätt kombination av gitarr effektpedaler och rackmonterad redskap kan vara en svår uppgift som kräver ett visst mått av experimenterande innan du hittar den kombination som fungerar bäst för dig.

Större turnerande rockband har ofta rack full av processorer och en scen full med pedaler för att växla mellan effekter patchar. Ändå har många musiker funnit de gammaldags stompbox gitarr pedaler för att erbjuda den bästa bang för buck. Även digitala multieffektprocessorerna erbjuda några tydliga praktiska fördelar, så att gitarrister att bygga kombinationer av effekter-ie Chorus + Delay + Reverb + Distortion – till plåster och banker för enkel återanvändning och byta senare, finns det några nackdelar med denna metod också. Den kombination av effekter som är skriven till en patch annons tillhörande parametrar (mängden fördröjning, reverb sönderfall etc.), kan i allmänhet inte ändras i farten. Dessutom, när växling mellan effekter i en livespelning situation, ofta det finns en liten ljudförluster vilket gör det opraktiskt att använda samtidigt som en lång ackord till exempel.

De stompbox gitarr effektpedal inrättas, men ger mycket större flexibilitet, vilket gör att gitarren spelaren för att slå på och av individuella effekter på viljan. Dessutom har många gitarrister föredrar “varmare” ton från några av de äldre analoga effektpedaler. För enkelhetens skull kan du köpa ett fall pedalboard stil som gör att du kan hålla normalstor stompboxes sammankopplade, så du behöver inte ständigt återansluta allt varje gång du spelar. Många av dessa pedalbord också nätaggregat för att ansluta alla gitarr effekter pedaler till, så att batterierna inte behöver vara ständigt förändras.

I slutändan är det bästa sättet att hitta vad som fungerar för dig att experimentera. Enskilda gitarr effekter pedaler, multi-effektpedaler och processorer rackmonterad, tillsammans med olika midi omkopplingsanordningarna kan köpas relativt billigt på webbplatser som eBay, om du tar dig tid att titta runt och gör dina läxor. Om du hittar något som inte fungerar för dig eller dina inställningar, kan du alltid hitta någon som kommer att vara villiga att köpa det från dig.