gör musik hemma med dj prover på datorn

Teknik och Rise of Home Studios

Eftersom tekniken går framåt, datorer och applikationer blir billigare och bättre i en häpnadsväckande takt. När begränsad till stora dyra studios, kan elektronisk musik nu göras hemma enklare och billigare än du tror. Endast ett fåtal bitar av programvara behövs för att komma igång: musikprogram, loopar och VSTS.

värd program: i hjärtat av din arbetsstation

När du bygger din Digital Audio Workstation â € “du blir ett proffs nu, så kalla det en” DAW “â €” det första steget är att hitta ett musikprogram. Detta kallas ofta till som en “värd”-programmet. Det är komplexa, high-end värd program inriktade mot proffs, som Ableton, Cubase och Reason. Dessa är inte för nybörjare. Surt, Cakewalk och Musicmaker är enkla och billiga datorer som är en bra start för blivande Paul Oakenfold.

loopar och dj prover: omkörningsfilen till heta beats

En stor fördel nybörjar sviterna har under de professionella applikationer är att nybörjare program kommer med omfattande loop bibliotek och DJ prover. Snippets av beats, körer, spår gitarr och mer kan klickas-och-dra i för att bygga låtar från scratch. Dessa slingor kan redigeras eller utvidgas för att ge nybörjare musiker fullständig kontroll över en bana. En annan viktig funktion är möjligheten att utöka loop bibliotek. Nybörjar program som nämns här erbjuder nedladdningsbara expansionspaket för att öka det tillgängliga materialet till hemmet producent.

VST: tweaking ljud

Vill du lägga till reverb till din trumma spår eller fuzzy distortion till en gitarr? VSTS (Virtual Studio Technology) är enkel att installera plugins som utökar din DAW funktionalitet. Om det finns en effekt som du har hört, det finns en VST för det. Den skärmen ser ut som en VST är bekant, med rattar att vända för att justera ljudet. Applicera VST till en låt och effekten kommer att tillämpas, vilket ger hem musiker ännu större möjligheter att finjustera.

det finns mer

En billig värd program, loopar och VSTS är alla hem tillverkaren behöver för att komma igång med en DAW. Efter att få dina fötter är våta, kolla in MIDI-controllers, mikrofoner och program VSTi. Men för nu, komma igång! Börja göra musik hemma idag.