lära sig spela blues gitarr

Många individer som vill lära sig spela gitarr gör det på grund av en gitarr virtuos de beundrar. Guitar entusiaster som vill lära sig spela blues tänker ofta av stjärnor som BB King. Dessa gitarrister, ungefär som de proffs de ser upp till, vill spela musik med själ och ett distinkt ljud som fortfarande ger utrymme för improvisation. Det är därför den blues gitarr är en ständigt växande och varma musikgenre att lära – spela blues ger en musiker mer frihet och rörlighet på en gitarr.

Undervisning dig att spela blues gitarr är inte omöjligt. I själva verket är det långt ifrån det. De inblandade ackord och stilar krävde från blues spelare inte kräver någon att spendera år i skolan bara för att behärska en bit. Den blues gitarr kommer från olika kulturer i olika världsdelar sätta sina instrument tillsammans för att bilda en fantastisk blandning av soul och ljud. Den latinska gitarr från Europa och olika former av banjo och gitarr från Mellanöstern och Afrika gav amerikanska designers något nytt att arbeta med. Det tillät dem att blanda olika typer av strängar på olika organ stilar, resultatet är den moderna blues gitarr.

Att lära sig att spela denna typ av gitarr kan göras genom att titta på den mängd information som finns tillgänglig på nätet. Blues gitarr programvara och banor designade med blues i åtanke är gott. Ibland alla de råd som du samlar kommer att ge dig en solid grund för att faktiskt försöka några melodier. Men, kanske hitta en webbplats eller urval av programvara som uppfyller dina egna inlärningsbehov ta lite tid. Titta igenom dina alternativ noga och bestämma vilka program eller stil du gillar bäst. Sedan, gå för det. Du kommer att börja se förbättringar i ditt spelande inom två veckor till en månad. Bara träna fingrarna för att hålla, byta, och knäpper till olika ackord varje dag hjälper avsevärt.

Ofta de som lär sig spela blues på gitarren helt enkelt vill förbättra sin musikaliska-spelande portfölj. Kända gitarrister, som Albert Collins, och Stevie Vaughan var båda kunnat införliva blues musik i sina föreställningar. Genom att skapa unika rytmer och ljud, kunde de hålla sin publik i vördnad för deras inspirerande repertoarer.

När lära blues, tillämpa många av de regler som du vill när du lära någon annan stil eller genre av musik. Detta innebär att du inte bara har att spela ofta så att din hjärna behåller vad du lär, men driva själv lite längre varje session. Försök alltid att få det ackordföljd ner, byta från den ena till den andra, även om du måste gå igenom olika band. Försök öva en låt som du gillar och vill memorera. Medan du måste först lära sig ackord som utgör sången, ger sången ett försök och spela tillsammans. Med en CD, kan du alltid pausa och spela vissa delar av musiken utan svårighet. Denna metod kan användas för att hålla dig inspireras. Ingenting är mer tillfredsställande än att ta reda på att du också kan spela bra blues musik på gitarr. Allt som krävs är engagemang, praktik, och ett öppet sinne.