motown 50-årsjubileum

Vad Marvin Gaye, Diana Ross, The Temptations och The Four Tops har alla gemensamt? Jo de är alla en del av musiken rörelse som är känd för oss som Motown! Några av de största låtarna genom tiderna spelades in av några av Motown berömda konstnärer, börjar tillbaka så tidigt som 1959. Det var det året som Berry Gordy Jr startade sitt eget skivbolag som heter “Motown”. Sedan dess har denna etikett transporteras de bästa R & B / Soul handlingar och har hade hit efter hit.

Om du älskar musik med lite soul, var Motown gjord för dig. Den obegränsade utbudet av klassiska klingande R & B låtar har bedrivits genom åren med många artister, men det hela började ungefär 50 år sedan. När du tänker tillbaka på slutet av femtiotalet och början av sextiotalet, var det en hel eller rock and roll slår musikscenen med “brittiska invasionen”, men det fanns också ett nytt sound som har långsamt växande som var på väg att ta musiken branschen med storm och det var Motown. Genom åren, började som tidig blues inspelningar att utvecklas till mer högljudd konstverk och mindre gitarr plockning, den verkliga “känslan” av musik eller vad jag vill kalla “själ” började växa.

När Marvin Gaye släppte “Låt oss få det på” Amerika hörde hans nya sound och de älskade det, skulle den amerikanska topplistan snart fyllas med Motown artister och musikhistoria har förändrats för alltid på grund av det. När Berry Gordy Jr började sin Motown skivbolag, visste han inte det men han skulle gå till historien för att vara den första afroamerikanska att äga ett skivbolag. Detta öppnade dörrarna för många andra afroamerikansk i musikbranschen under de följande åren.

Den Motown skivbolag var så speciell eftersom den kunde väcka afroamerikanska artister på radio när andra skivbolagen inte var intresserade. Genom att göra professionella inspelningsstudior tillgängliga för svart musik samfundet de kunde skriva några av de mest begåvade konstnärer och ta sin musik till världen.

För 50-årsdagen vi älskar att ta lite tid att minnas de träffar som fördes till oss alla av Motown. Från Jackson 5 och det “ABC123” till Marvin Gaye: s “Jag hörde det till The Grape Vine” du kan se att den musikaliska talang som vi alla har vuxit till kärlek. The Temptations förde många hits till Motown samt inklusive, “My Girl”, “The Way Du gör saker du gör”, “Jag kan inte få Next To You” och “Just My Imagination (Running Away With Me)”. Den fyra blasten dessutom inte kunde stanna utanför de 10 listorna eller ut ur våra hjärtan, när de släppte låtar som, “Jag kan inte hjälpa Myself (Sugar Pie, Honey Bunch)”, “(Reach Out) Jag ska är där “,” Bernadette “och” Standing In The Shadows Of Love “.

Motown har gett oss några av de mest älskade sånger någonsin och kalibrering av sitt 50-årsjubileum ville vi komma ihåg några av Motowns tiderna största artister. Så luta dig tillbaka, slappna av och sätta på din favorit Motown klassiker idag i firandet, det är Motown 50th årsdag!