mp3 downloads ger fördelar för alla

Med tillgången till bredband når all time höjder, har det aldrig varit enklare att komma åt den rikedom av gratis mp3 musik som är i omgångar och på nätet. Många band tillåta att deras musik ska distribueras på nätet på grund av den enorma potential publik som de kan nå med detta medium. En uppsjö av band även använda sina egna webbplatser för att skicka demos, b-sidor och intervjuer, oavsett material, i själva verket, att de hoppas blivande fans skulle finna intressant, och få dem hooked på deras sound.

Alla nya band kommer att gå till nästan alla längder för att få sin musik hörd och Internet erbjuder många enkla sätt att göra detta. Många nya band publicera information om sig själva och sin musik på www.myspace.com där besökare kan antingen ström eller ladda ner musik. De mini webbplatser erbjuds här är anpassningsbara och mängden tillgängligt utrymme mycket generös.

Dessa webbplatser kan alltså personliga kontakter för att utveckla mellan band och fans som följer dem. Den upp och kommande band som heter “Yeah Yeah Yeah”, till exempel nyligen förhandsgranskas deras nya album uteslutande på www.myspace.com låta sina fans att höra materialet innan det drabbade butikerna. Hittills har detta exklusiva arrangemang lockas tiotusentals människor att kolla in bandets egen webbplats, erbjuda dem exempellösa publicitet gratis.

Även detta arrangemang verkar fördelaktigt för både musiker och lyssnare, vissa band tycker begreppet att vara en styggelse, man antar att det kommer att innebära förlorad försäljning och slutligen förlorade vinster. Många mer etablerade banden har varit långsamma med att skapa sina egna webbplatser musikdelning, medan andra har kämpat för att få fildelning med hjälp av peer-to-peer-nätverk stoppas helt.

Och ändå uppfattningen att musik på nätet delning kommer att ha en negativ inverkan på CD-försäljningen verkar hålla lite vatten, som brittiska bandet “Artic Monkeys ‘nyligen visat. Bandet gjorde tillgängliga på deras hemsida allt material och i stället för att förlora på cd försäljning, deras debutalbum snabbt blev den snabbast säljande debutalbumet genom tiderna.

Det verkar som om möjligheten att ladda ner mp3 gynnar alla berörda, både bandet och fläkt alike. Så kan anda dela länge fortsätta, så att alla kan fortsätta att njuta frukterna av musikernas arbete.