vad kan en klassisk gitarr göra för dig

För de flesta spelare, är sfären av klassiska gitarrer en som de skulle lika gärna undvika. Skalan längd är annorlunda, är halsen bredare, och de är svårare att spela, så varför bry sig?

Varför? Eftersom världen av klassisk gitarr är definitivt en intressant frågeställning som kommer att skörda otroliga belöningar ju mer du utforska det. En väl genomförd klassisk passage i en rocklåt kan ge en air av klass och åtskillnad till musiken, för att inte nämna att lägga en stor paus i mitten av låten. Spela klassisk gitarr, även om du använder det traditionellt (spela enkla fingerpicker delar, knäppa och single-note linjer) kan hjälpa ditt spel tar ett jättekliv framåt.

Klassisk gitarr är väldigt, väldigt lika i sin konstruktion till traditionella akustiska gitarrer. Kroppen är mindre, men de stagande metoder och träslag är likartade. Halsarna är bredare för att tillgodose dina fingrar, nylon strängar ger den klassiska gitarren dess distinkta tonen, men de flesta spelare med normalstora händer finner att denna övergång är inte så svårt som man först kan ha föreställt det.

Vad kan en klassisk gitarr göra för dig?

Tja, ge det ett försök och du kommer att upptäcka en helt ny värld.