välja en basgitarr väsentliga val för nybörjare basister

Att köpa ett musikinstrument för första gången är inte en lätt uppgift. Det kräver stort tålamod, omfattande forskning och noggrann kontroll av viktiga funktioner speciellt med genomarbetade instrument som elbas. Det finns stilar att tänka, kroppssammansättning och krav ton beroende på genre av musik du vill spela.
Tumregeln för att köpa din första basgitarr är att hålla det enkelt. Undvik gitarrer som inte passar din nivå av kompetens. När du har kontrollerat din upphetsning, välj den typ av basgitarr du vill använda. Fender bas erbjuder de två vanligaste typerna av elbasar: Precision Bass, eller P-Bass och Jazz Bass. P-Bass planlades och massproduceras av Leo Fender 1951. Lätt att känna igen för sin split pickup och al-tillverkade solid kropp, är P-Bass mest populära med blues, rytm och basister sten för sin hårda kanter ljud och ledade grundtonerna.
The Jazz Bass, eller “J-bas” är den andra Fender basgitarr modell. Dess rika och ljusa toner producerar olika mellanregister ljud från “jazzig” till “folky.” Tittar på en J-bas, skulle man märka att dess hals är smalare än P-bas och har två single coil pickups att avbryta yttre ljud ut. Skillnaden mellan J-Bass och P-Bas pickuper är distinkta, men många basister nuförtiden välja den kombination av ett “J” upphämtning vid bron och ett “P” upphämtning vid nacken. Denna typ av Fender basgitarr är den vanliga rekommenderade typen för nya användare.
Det är fyra-, fem-, är sex-strängade basgitarrer som finns på marknaden, och första gången köpare oftast förvirrad som att plocka. Regeln om tummen är, desto mindre komplicerat desto bättre. Nya gitarrister uppmuntras att köpa fyra-strängad bas gitarr, trimmad EADG, eftersom den täcker de vanliga nödvändiga anteckningar. Syftet med att använda fler strängar är om den typ av musik du spelar kräver träffa en lägre och högre sluttande anteckningar hela tiden.
Skalan längd är en annan gemensam angelägenhet. Standarden för elektriska basgitarrer är 34 “av Fender basgitarr. Längden beror på det föredragna antalet strängar och hand storleken på gitarrist. Med en 5-strängad gitarr kräver 35” skala för att träffa den låga B-strängen perfekt. Men det kan vara obekvämt att spela en sådan omfattning och högre om du har små händer. I detta fall, fyra-strängade gitarrer med antingen 30 “eller 32” skala längd är perfekt och rekommenderade.
Att gå “gräma-mindre” eller inte är en annan design aspekt att beakta. Fender Precision förtjänat sitt namn eftersom den har band som möjliggör exakt fingersättning, som motsätter sig att den ursprungliga kontrabas cello. Spelar på bandförsedda basgitarrer, såsom P-bas, gör musikerna att nå de högsta övertonerna, medan fretless gitarrer, när den spelas korrekt, ger en mer varm ton. Eftersom inte alla nya basister snabbt utveckla färdigheter för att spela låtar i deras sinnen och korrekt spela det direkt på sina gitarrer, är det mest rekommenderas att nybörjare spelar gräma gitarrer först.
Det finns fortfarande en hel del faktorer att tänka på när du väljer och köper en egen gitarr. Jag uppmanar brukar folk att testa gitarrerna och få känner av sin vikt, sin balans och passform mot kroppen, tonomfång och det övergripande utseendet. Att hålla det enkelt och inriktning på de grundläggande kraven är nyckeln. Efter allt, måste man första gitarr tjäna till att förbättra dina kunskaper och inspirera dig att växa som musiker, inte överväldiga och skrämma dig.