Vem fan vet vad en riktning koppel är att jag har det rätta svaret för dig.

Den viktigaste komponenten i den mottagande enheten är en riktning kopplare. En riktning kopplare är en radiofrekvens kopplare. Den här enheten kan inte generera energi för sin egen som är det är en passiv enhet. Radion frekvenskopplare hjälper till att kontrollera höjden på den signal som är amplituden av signalen. Även riktningen av radiofrekvenssignaler i kretsen styrs med hjälp av en riktning kopplare. Riktningen kopplaren tar ut signalen från ingångsklämman och drar det till utgångsterminalen. Denna enhet kan användas med co axial kablar, vågledare mm riktningen kopplingar utgör en mycket viktig del av högfrekvenskretsar. Dessa kan antingen användas separat eller med fasskiftare, filter, förstärkare, modulatorer etc. riktningen kopplarna används i högfrekvenskretsar där en viss mängd av höjd av signalen erfordras. Utsignalen från den riktning kopplaren är proportionell till ingången vid dess källa punkten. Enheten kopplar signalen och ger utdata. Höjden hos den kopplade signalen kan mätas genom att mäta amplituden hos insignalen, utsignalen och den kopplade signalen. Kopplingsfaktorn av en riktning koppel är förhållandet mellan den tillförda effekten vid källan linjen till makten kopplad till den andra raden.

En annan viktig faktor i riktning koppel är riktverkan. Enheten för riktverkan är decibel. För hög riktverkan den karakteristiska impedansen hos lasten bör matcha till den karakteristiska impedansen hos överföringsledningen. Den grundläggande inriktningen kopplaren är en fyra-port, i vilken två parallella ledningar är kopplade. Riktningen kopplare kopplar effekt enligt den hamn där strömmen är incidenten. Det kan också mäta effekten i en signal som rör sig i en transmissionsledning. I en radiofrekvenssändare en riktning kopplare används med en automatisk nivåstyrkrets. Syftet med den automatiska nivåstyrkretsen är att den styr den ström som produceras av den radiofrekventa effektförstärkaren automatiskt och följaktligen passar ingången hos radiofrekvensförstärkare att hålla radio resultatet frekvens ström till en fast förväntade nivån.

En infraröd sensor är också närvarande i kretsen i en mottagare satellitradio. Fördelen med sensorn är att vi kan driva anordningen genom en fjärrkontroll. Tillsammans med den infraröda sensorn andra kretsar som finns i enheten är bandpassfilter, lågbrusförstärkare, mellanliggande filter frekvens, oscillator, frekvenssyntetiserare, random access memory, smarta kort, kretsuppsättningar. Etc. Alla dessa kretsar utföra sina särskilda funktioner beroende på deras utformning. Som ett bandpassfilter tillåter bara en viss band av frekvenser passera och förkasta de andra.