ACL och andra stora oss musikfestivaler

För några veckor sedan, Begränsar Austin City Music Festival ägde rum i Austin, TX ritning i massor av mer än 65.000 personer per dag för tre dagars festival. Den lineupen inkluderade mer än 130 band som spelade nonstop i tre dagar på åtta olika stadier. Banden allt från hip hop till folk, till rock, till andra typer av musikgenrer. Det är en tre dagars festival där musikälskare möta upp för att njuta av ljudet av upp och kommande stjärnor samt klassiska banden. I år vid ACL, var Pearl Jam innertaket band och de förde samman människor i alla åldrar för att rocka loss och njuta av ljudet av fantastisk musik. Gratis Internetradio 977music.com var tur att ha haft en närvaro på festivalen och gav levande Twitter-uppdateringar och konton från dagen med micro blogging. Förutom ACL, det finns andra stora musikfestivaler i USA, såsom Bonnaroo, Lollapalooza, och Coachella. De musikfestivaler främja god musik och band showcase som har visat sig vara värdig radio hits eller har producerat hits som har gjort dem viktiga aktörer i musikbranschen.

Bonnaroo äger rum varje år i Manchester, TN på 700 tunnland stora Stage Park. Liknar ACL har festivalen mat och dryck leverantörer, återförsäljare och andra attraktioner på festivalen. Bonnaroo första ägde rum 2002 för att presentera sylt band och har sedan dess expanderat sina vyer till att omfatta banden från alla typer av musikgenrer. Festivalen kan pågå mellan fyra och fem dagar och går nonstop. De har tält som inrättats med band och även agerar komedi för att underhålla publiken hela dagen och natten.

Lollapalooza är en annan årlig musikfestival. Den tre dagar långa festivalen äger rum i Chicago vid Grant Park och har rockband. Vad som gör denna festival skiljer sig från andra är att den fungerar som en plattform för politiska och ideella grupper. Ursprungligen Lollapalooza var tänkt att vara en avskedsturné för bandet Janes Addiction tills sångaren Perry Farrell samarbetar med C3 att starta en musikfestival. Festivalen nästan inte göra det och har haft en del upp och ner. Det var en årlig festival från 1991 fram till 1997 och därefter inte starta upp igen förrän 2003. Lollapalooza var nere i två år och sedan startas som en årlig festival 2005 och har fortsatt att gå på starkt varje år. Denna festival har rockband och fokuserar mer på att musik genre.

Coachella Valley Music and Arts Festival, en annan årliga festivalen, äger rum i Kalifornien på Empire Polo Fields ligger i Indio. Förutom att vara en musikalisk inflytande, visar festivalen också konsten. Coachella har alla typer av musikgenrer, men fokuserar på band med alternativ, hip hop och elektroniska influenser. Vad som gör denna festival unik är att den erbjuder ett område för deltagarna att slå läger under helgen. Liksom ACL har den en stora scenen för rubricerar band och ett antal andra stadier för band att utföra på.