köpa en amerikansk standard fender stratocaster Köpguiden

American Standard Stratocasters härold från Fender fabriken i Corona ligger i Kalifornien. Ursprungligen kallades American Standard förrän kring år 2000, genomgick de sedan några förändringar och marknadsfördes som amerikanska serier Stratocasters. I år, 2008 var ytterligare några förändringar införts och denna stratocaster återgått till den amerikanska standarden namnet. Denna etikett identifierar dem som den vanliga standard Fender utbud av Strat-modellen.

I huvudsak är de alla samma, identiska med undantag för den valda färgen. Den amerikanska standarden kommer att säga Made In USA just på framsidan av spindeldockans. Ett typiskt värde på gatan för detta märke för gitarr som en ungefärlig siffra skulle vara runt tusen dollar ny. För begagnade priser kan du förvänta dig att betala i regionen av $ 600 till $ 950, beroende på faktorer såsom ålder eller tillstånd, skulle detta vara ett 1990-talet till den aktuella årsmodell. Om vi ??går längre tillbaka i tiden så kan du räkna med att betala mer än så. För ett faktum, om det är en 1950 eller 1960 modell och inte en nyutgåva, då kan du räkna med att betala i regionen på $ 25,000 till $ 35.000.

Men här kommer vi att ge lite vägledning för de tidigare modellerna, 90-talet till innevarande år.

Serienumret för American Standard Series Stratocasters kommer att hittas på baksidan av spindeldockans. Om från 1990 är det här serienumret börjar med Nx, kommer 2000 års serienummer börjar med Zx, likställer “x” till det sista numret av årsmodell .. Till exempel ett serienummer som börjar med “N3” kommer att vara en 1993 modell och Z3 kommer att innebära att det är en 2003 års modell. De serienummer båda kommer att ha ytterligare 5-6 siffror, som visas här, återigen med hjälp av exempel, N3255748 eller Z3622711. För tydlighetens skull, ibland produktionen år kommer underskottsavdrag in i nästa år så det är fullt möjligt att få en American Standard Stratocaster anger ett annat år att den faktiska år då det producerades och gjort.

Den reguljära American Standard Series Stratocaster kommer med 3 högkvalitativa single coil pickups gjorda med alnico magneter, eller för att vara ännu mer specifik alnico 5, är detta en av de viktigaste skillnaderna över prissatta lägre icke USA-modeller. De sex polskorna på varje pickup, en för varje sträng, är de verkliga magneterna. På de billigare single coil pickups, kommer polstyckena vara stål och de faktiska magneterna själva kommer att bestå av keramiska barer (ferrit) löper längs botten av mickar, detta är standard på de flesta av Squier och mexikanska modeller. De Alnicomagneter är oftast ens att ha om du verkligen vill att alla viktiga vintage Fender Stratocaster ljud.