skivkontrakt

Registrering av avtal är mycket komplext och är nästan omöjligt med alla de krav ett avtal innebär. Om en konstnär autonomi presenterar sig med ett kontrakt genom registret, är det viktigaste som krävs för att göra för att få en advokat med erfarenhet i musikbranschen (inte en kusin till en vän som gör fastigheter kontrakt för en levande) att representera den deras räkning. Att se över avtalet, förhandla med företaget och med registrering av rättstjänsten.

Inspelning som utarbetats av etiketterna och deras advokater kan struktureras för att vara mindre fördelaktigt för konstnärerna. Avtalet fungerar så här: I de exklusiva rättigheterna, är skivbolaget betalar konstnärens arvoden från försäljningen vilket är oftast en procentsats (10% till exempel) eller försäljning av uppgifter om inspelningen eller priset skivbolaget får från dess distributörer på grossistpriset. Även om detta verkar ganska enkelt, det finns flera avtal i fördraget från registret som bestämmer hur de royalties från försäljningen faktiskt tillhör konstnären.

De cd-skivor är oftast en förskottsbetalning kostnad (känd som “förskott”) till konstnären för att täcka kostnaderna för inspelning, produktion, mixning och mastering av inspelningen. Resten av pengarna i förskott efter alla avgifter för registrering betalas återförs till konstnärens konto. Konstnärer får i allmänhet ett förskott för varje ny post som de gör. Det är i konstnärens bästa ekonomiska intresse att göra förhandlingarna först innan något annat för att hålla kostnaderna för skivkontrakt låga. Eftersom det ofta är, de ser aldrig några royalties från försäljningen om inte skivan är en mycket stor säljare. Inspelning kontrakt är oftast uppbyggd så att nästan alla kostnader för affären i samband med anmälningsavgifter kommer att utvidgas till artisten.

Konstnärerna är faktiskt inte betalat några royalties från försäljningen tills skivomslag tillbaka bolagets utgifter för registret. Behörighet är: konstnärerna, för registrering och produktionskostnader, kostnader för arbetet med reklam och marknadsföring, video produktion, förpackning, tillverkning, transport, lagring och mekanisk avgifter och kostnader för författare och kompositörer.

De ersättningsgilla kostnaderna och är inte de enda faktorerna som påverkar de avgifter från försäljning av betalningar. Övriga avdrag från det skivkontrakt, vilket har en negativ inverkan på de avgifter från försäljning, inkluderar:
Förpackningar – ansvara för registrering av avtal, kan ett avdrag för kostnaden för förpackningen vara ganska hög, vanligtvis 25%.

Gratis varor – registrering av företag och deras återförsäljare är ofta gratis kopior av nedrustningskonferensen som ett incitament för en order i stället för att dra av priset återförsäljare måste betala på en CD. Återförsäljare kan sälja dessa kopior utan lön. Om de återförsäljare och köpmän inte betala företaget för att samla dessa exemplar för registrering av kontrakt, ofta artisterna inte får betalt för varor gratis.